SOS Alarm

Vi på SOS Alarm ser till att du får rätt hjälp när du behöver den. Vem du än är och var i Sverige du än befinner dig. Våra medarbetare kan med sin empatiska förmåga, sin kompetens och SOS Alarms effektiva system och metoder se till att såväl ambulans, räddningstjänst, polis och jourhavande präst som aktörer inom svensk krisberedskap, fastighetsjourer och väktare kan göra sitt jobb. Vi är navet som skapar ett tryggare och säkrare Sverige för alla.

KARRIÄR

Vi finns på 14 orter över landet och tillsammans har vi utarbetat en stark värdegrund som bygger på inlevelseförmåga, unik SOS-kompetens och förmåga att kunna fokusera. Vill du också bidra till att skapa ett tryggare samhälle? Under vår sida Lediga tjänster hittar du de aktuella tjänster som går att söka just nu.

Att arbeta hos oss

Hos oss jobbar strax över 1000 medarbetare på 14 orter i landet. En stor del av medarbetarna jobbar som SOS-operatörer och SOS-sjuksköterskor.

Vår vision, mission och våra värderingar

I över 50 år har Sverige haft ett nationellt nödnummer. 112 är det nummer som varje hjälpsökande kan ringa när krisen slår till. Ibland är krisen stor och berör många människor. Ibland drabbas en enskild individ eller en organisation. Oavsett vilket så är hjälpen bara ett samtal bort.

Med den erfarenheten som bas har vi byggt en rikstäckande verksamhet som utgör grunden för vårt bidrag till ett tryggare Sverige för alla. Vi på SOS Alarm ser till att du får rätt hjälp när du behöver den. Vem du än är och var i Sverige du än befinner dig. Våra medarbetare kan med sin kompetens, sin empatiska förmåga och SOS Alarms effektiva system och metoder se till att alltifrån ambulans, räddningstjänst, polis och jourhavande präst till aktörer inom svensk krisberedskap, fastighetsjourer och väktare kan göra sitt jobb. Vi är navet som skapar ett tryggare och säkrare Sverige för alla.

Med vår unika tillgång till information, som vi kontinuerligt omvandlar till kunskap och tjänster, stärker vi den svenska trygghetskedjan.

SOS Alarm ägs av oss alla gemensamt – genom staten och alla Sveriges kommuner och landsting. Vi finns i hela Sverige, dygnet runt årets alla dagar.

Vår vision - vad vi drömmer om

Ett tryggare Sverige för alla.  

Vår mission - vad är vårt bidrag

Vi är navet som skapar trygghet och säkerhet.

Våra värderingar

En unik kombination av att vara;

Professionella & Empatiska
Vi jobbar systematiskt, metodiskt och faktabaserat samt visar engagemang, respekt och medkänsla. För att klara det behöver vi balansera förnuft och fakta med känsla och intuition i varje enskild situation.

Ansvarstagande & Samverkande
Vi tar ett stort eget ansvar för vår leverans och agerande samt utvecklar och stärker relationer och samarbeten internt och externt. För att klara det behöver vi agera med handlingskraft när det verkligen krävs samt arbeta strategiskt och långsiktigt för en hållbar utveckling.

 

"Att jobba på SOS Alarm är utmanande och spännande. Aldrig enformigt och tråkigt."

Marie Wahlborg arbetar som SOS-sjuksköterska i Östersund, ett arbete som enligt Marie är både utmanande och spännande. Med en bakgrund inom akutsjukvård, både på sjukhus och i ambulansen, kände Marie att hon var klar med den fysiska patientkontakten.

- Efter några år som narkossköterska kände jag en längtan tillbaka till ambulansen. Jag ville ha en tillvaro där dagarna såg olika ut men jag kände mig samtidigt färdig med patientkontakten. SOS Alarm kändes som ett perfekt val för mig, jag hjälper till i de mest akuta situationer men behöver inte lyfta tungt i svåra snödrivor och bli sliten rent fysiskt, säger Marie.

Att vara sjuksköterska på SOS Alarm innebär en stor utmaning, det gäller att ha erfarenhet och personlig mognad. Men för rätt person kan det vara ett av det mest givande arbeten som finns.

- Den största skillnaden är att jag inte ser patienten, jag har bara mina öron som verktyg. Jag ser det som en fördel att jag har erfarenhet av att ha träffat massor av patienter i mitt tidigare yrkesliv så att jag kan visualisera hur det ser ut på plats. Jag har så pass stor erfarenhet att jag är trygg i det, fortsätter Marie.

SOS Alarm har 15 SOS-centraler på 14 orter runt om i hela landet. Marie arbetar på ett av de Medicinska Specialistcentras som idag finns på fyra orter, Stockholm, Göteborg, Malmö och Östersund. Med med större delen anställda i operativ verksamhet samverkar man nationellt med sina kollegor i hela landet. Vill man utvecklas inom företaget så uppmuntras det, menar Marie.

- Det var spännande att byta arbetsgivare efter att ha arbetat inom landstinget i alla år. Det är stor skillnad att jobba i företagsform och man satsar på personalen. Vill jag ha fortbildning och utvecklas så blir jag uppmuntrad till det. Det kan ses som självklart, men det betyder mycket för att man ska vilja stanna kvar, säger Marie.

Vad finns det för fördelar och nackdelar med jobbet som SOS-sjuksköterska hos SOS Alarm?
- Det är ju inte ett jobb för alla. Precis som på andra arbetsplatser så är det såklart inte bara guld och gröna skogar, man måste kunna hantera människor och olika situationer på ett professionellt och empatiskt sätt. Det kan vara tufft, speciellt när man inte kan få återkoppling på hur det har gått för patienten. Men samtidigt är det utmanande och spännande och aldrig enformigt eller tråkigt. Helt enkelt ett av de roligaste jobben jag har haft, avslutar Marie.